Egész életünket szinte csak a fejükben éljük..
(Pedig élhetnénk itt és most és az egész testünkben!)

Ezért mikor azt kérdezitek miért a biodinamikus légzést és a szomatikus módszereket választottam…
Hát ezért..hogy végre tudjak érezni..
Ahogy a pszichológus vendégem nemrégiben mondta:
“Livia, Én értem, mert az elmém érti amit mondok és csinálok már 20 éve..de mindezt mikor érzem, és átérzem a testemben, az egy teljesen más átélés.”

Nekem ugyanez az Aha élményem volt, és még most is van sokszor a légzésnél és az egyéb foglalkozásoknál ..ami nem “csupán” egy légzés és módszer a sok közül, mert az alapja sokkal komplexebb és szerteágazóbb.
Ezért is hívjuk traumaoldásnak, és az összes általam használt módszer, legyen az BBTR (biodinamikus légzés), (MER) fascia release, vagy a Wheel of Consent, vagy a most újonnan megszerzett minősítésem (Certificated Sexological Bodywork) szomatikus sz*exológiai útmutatás, mind-mind erről szól..a testérzetek és a test blokkjainak megismerése áll a fókuszban, és a múlt feloldása a testben.

Rengeteg mindent hozunk gyermekkorunkból, az akkor és ott látott, átvett, öröklött mintákból, amit a testünk tárol, rögzít. Nem elég csak megérteni az elménkkel, mert ezt tesszük nap mint nap…értünk, döntünk, analizálunk, értelmezünk…tehát ez már egy ismert terep, és nem mellékesen a túl sok beszéd néhány ember “trauma válasza”, vagyis az elkerülés…addig sem kell magammal foglalkoznom.. A “minden fejben dől el” nem természetes, bár nagyon is emberi. Az állatvilág nem keres kifogásokat, használja a testét (és sokkal kevesebbet a fejét)…

Szóval nem véletlenül kérdezem a cikkeim végen “Akarsz végre érezni?”, nemcsak fejben megérteni az érzéseidet és a tested üzeneteit…Ezt amit próbálok átadni a régi és leendő vendégeimnek, kortól és nemtől függetlenül.
A benned zajló dolgok megismerése nélkül nincs rálátásod, hogy mit miért és miért ugyanúgy teszel, és hogy ezen lehet változtatni, mert választásod mindig van. A Magaddal kialakított intim kapcsolat az alapja, a békés és harmonikus világodnak. A világnak, amit nem kell magyarázni, mert benne élsz – vagy benned él…

Akarsz végre érezni?
Ölelés: Lívia♥