Akarsz végre érezni?

Neked is adott a választás lehetősége! A pszichológiai megközelítés mellett nagy szerepet kapnak az alábbi holisztikus és szomatikus szemléletű rendszerek, melyekkel én is dolgozom, ahol a test kapja a főszerepet. A módszerek a légzés és testmunka (bodywork) által segít a testedet megismerni és felfedezni, illetve feloldani a gátlásaidat és jobban megismerni a tested működését. Így sikerül feltárni a szégyenhez kapcsolódó régi mintákat és az igazi vágyakat, majd megtanulni utóbbiak kifejezésének a módját.

Biodinamikus légzés és traumaoldás (BBTR)

 

Az első magyar minősített BBTR terapeutaként munkám fő területe a testben lévő blokkok feltárása. The BioDynamic Breathwork & Trauma Release System®.  Ez a rendszer, légzés segítségével segíti feltárni és feloldani a testben található blokkokat érzelmi és fizikai síkon egyaránt és a 6 elem (légzés, mozgás, hang, érintés, érzelmek, meditáció) segítségével beindítani a test öngyógyító folyamatát. Ez rugalmas és dinamikus élményt teremt, amely mélyebben megy át, mint a hagyományos terápiák.

Traumának nevezünk minden olyan élményt, amely külső hatással túlterheli a test normális megküzdési mechanizmusait. A trauma az ösztönös viselkedés megszakításáról szól. Viselkedni persze mindig csak a jelenben lehet, itt és most és a testünkben. A trauma olyan eseményből, eseménysorozatból vagy körülményekből áll, amelyeket az egyén úgy él meg, mint egy fizikailag és érzelmileg ártalmas vagy fenyegető, és a saját viselkedését, fizikai, mentális, érzelmi, szellemi jóllétét tartósan és hátrányára befolyásoló eseményt. Egyszerűbb példákkal élve ez lehet egy baleset, testi erőszak, lelki bántalmazás, vagy nem kívánt szex, a verbális megszégyenítés, vagy akár a mindennapi munkahelyi stressz. De a legmélyebb nyomokat a gyerekkori traumatikus élményeink hagyják maguk után a testünkben és a lelkünkben. Ezeket oldjuk fel a biodinamikus légzés során.

Fontos megjegyezni, hogy más lelki terápiákkal szemben a biodinamikus légzés gyakorlása nem a módosult tudat- vagy lelkiállapottól remél megoldást, hanem ellenkezőleg: mindent tudatosan érzékelünk, a jelenben, a helyünkön (itt és most) és a testünkben. Nem célunk az “önmagunkból kilépve” szemlélődés és gondolati elemzés, ellenkezőleg: a konkrét testérzeteinkre koncentrálunk, olyanokra, amelyeket meg sem tudnánk nevezni, vagy fogalmakat társítani hozzájuk.

Kötőszöveti energetizáló masszázs (MER)

 

A testben keletkező izomfájdalmak, illetve testi deformáció hátterében 80-90%-ban szöveti sérülés illetve túlzott szöveti feszesség ( wounded fascia, or scar tissue ) áll. Testünk minden egyes szerve, izma, beleértve a koponyától a talpunkig, de még a gerincoszlop is szövetbe van “csomagolva”. Mint egy finom hártya, behálózza az egész testünket, ezért is vagyunk képesek ilyen fajta rugalmasságra, fluiditásra. (Már aki!)

Minél több negatív energiát, blokkot, feszültséget tárol testünk, annál inkább deformálódik, és veszítenek rugalmasságukból a szöveteink, mi több, elveszítik érzékenységüket, és nagyobb stimulációra van szükség ugyanazon érzés kiváltásához. A MER (Myofascial Energetic Release) módszer a szövetek különböző rétegein dolgozva teszi újra flexibilissé a testünket. A bónusz pedig, hogy a szöveti masszázst a biodinamikus légzéssel kombinálva, egy olyan hatékony technikát kapunk, mely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk az energiaáramlást újra a testünkben és hogy mit is jelent a testi érzet.

Szomatikus szexológiai útmutatás (Certified Sexological Bodywork).

Az öröm kapu, az önszeretet és önmagunk felfedezése felé, de ha nem tudjuk nekünk mi okoz örömet, addig kérni, adni és elfogadni sem tudunk.
A Szomatikus Szexológiai Útmutatás egy újfajta megközelítés a szexológia területén.
A munka során támogatjuk az egyéneket, párokat és csoportokat saját erotikus fejlődésük irányításának megtanulásához, testükön keresztül, hogy ezáltal közelebb kerüljenek önmagukhoz, a saját igényeikhez, és szexualitásuk megismeréséhez, illetve választ kapjanak az itt felmerülő kérdésekre és esetleges elakadásokra. A munka során a kísérő és a kliens együtt dolgozva, közösen határozzák meg az egyes ülések menetét, ami a kliens számára a legmegfelelőbb és maximálisan támogatja a fejlődését.
Ezt a támogatást csak hivatalosan minősített szakember végezheti, előre megbeszélt keretek között.
A munka, ami lehet:
  • légzés és traumawork
  • mozgás
  • Anal / Vaginal Mapping
  • érintés
  • sensual masszázs
  • pelvic release bodywork
  • heg és fascia kezelés
  • Orgasmic Yoga Coaching
  • masturbációs coaching
mindig kölcsönös beleegyezésen alapul, határaink tiszteletben tartásával.
Az érintés mindig egyirányú (csak a segítő érintheti a klienst). A kísérő mindig teljesen felöltözve dolgozik és a nemiszervek érintése kesztyűben történik.
Hisszük, hogy szexualitásunk megélése, annak tanulása és fejlesztése alapvető emberi jog.
Ebben támogatjuk a hozzánk fordulókat, hogy egy örömtelibb és felszabadultabb testben élhessenek.
(Ez a módszer nem hagyományos szexuálterápia, nem tantra és nem szexuális szolgáltatás.)

Pelvis Release (medencelazítás)

Sokaknak, akik hozzám fordulnak (férfiak és nők egyaránt), valamilyen trauma, szégyen, vagy fájdalom következményeként, vagy egyszerűen gondolati csapdák miatt csökkent az intimitás iránti vágyuk. Egy szóval: védekeznek. Pajzsot emelnek maguk köré, hogy biztonságban érezzék magukat ezektől.
Pedig természetes, hogy mindenki szeretne vágyat, izgalmat, kielégülést átélni, egyfajta nyitottságra vágynak partnerük irányában. Ez viszont nem megy páncélban. A testünkről akkor tudjuk lefejteni a páncélt, ha azt az agyunk is engedélyezi. Ideje tehát végig gondolni, hogy mi ellen védekezünk igazán, és vajon kinek engednénk meg, hogy a pajzsunk mögé férkőzzön?

Az intim terápiában, a “testmunka” (bodywork) során, olyan technikákkal dolgozom, amit a tanulmányaim során “genitális feltérképezésnek” és “medencefenéki felszabadító munkának” neveztünk. Ennek az “intim wellness kezelésnek” a legtöbbször egyáltalán nincs köze az izgatáshoz vagy a kielégüléshez. A cél az, hogy azonosítsuk a medence környékén tárolt tudatos vagy tudattalan feszültséget és testérzeteket. Közben azt is megtanuljuk, hogyan lehet ezeket kiszabadítani és letenni, mint egy páncélzatot. Ennek az összetett folyamatnak az összefoglaló neve a genitális lefegyverezés

Kisebb-nagyobb csoportokban szervezünk légzésceremóniákat, ahol másokkal együtt élheted át, ahogy a tested egy-egy kiemelt területére koncentrálva felszabadítod azokat a testérzeteket, amelyek visszatartanak az életben és egy intenzív légzéstechnikával útjukra bocsátod őket. Célom, hogy az általam biztosított kísérettel mindenki visszataláljon saját magához, majd ezen keresztül a társához is. Van lehetőség csoportos, egyéni és páros foglalkozásokra is. Utóbbiak is különleges találkozások, amelyek során megtapasztalhatjuk az intimitás és az egymás iránti vágy új szintjét, szakértő kísérő segítségével. Az egyéni foglalkozások mellett workshopokat tartok a nyílt kommunikációról, az intimitásról és a szexualitásról, illetve az ezen téren jelentkező elakadásokról, férfiaknak és nőknek egyaránt.

szomatikus terápia Nagy Lívia

“Az önismeret útja a testünkben indul és a testünkbe vezet.

A szégyen, a védekezés és mások – vélt vagy valós – elvárásai mind tévutak.”

Akarsz végre érezni?

JELENTKEZZ BE HOZZÁM

Nagy Lívia

szomatikus és intimitás coach

Vedd fel velem a kapcsolatot

Budapest, XI. Bercsényi u. 24
+36 70 284 9377
info@szomatikusterapia.hu

szomatikusterapia.hu – 2020

Minden jog fenntartva