Intimterapeutaként sok nővel dolgoztam már különféle szexuális problémákon, vagy a saját testükkel, életükkel, érzelmeikkel kapcsolatos elégedetlenséggel.

Minden negyedik nő átélt valamilyen zaklatást vagy más traumát, lelki sérülést. Sokan fájdalmat éreznek szeretkezés közben. Még többen küzdenek a vágyaik csökkenésével. És túl sokan küzdenek valamilyen szégyenérzettel, amely akadályozza őket vágyaik megvalósításában.

Ugyanezek a nők azt mondják, boldogabbak lennének, ha átélnék a vibráló vágyat, testi izgalmat és élvezeteket. Annak ellenére, hogy ezt szeretnénk érezni, a nők intimitása legtöbbször valamilyen feszült ellenállásba torkoll.

A női erotikát úgy szokták ábrázolni, mint egy nyíló virág kelyhét, befogadásra tárt, rebbenő szirmokkal, hívogató bibékkel. De valójában a legtöbb nő intimitása egy feszült, szúrós, összeszorított szirmú bimbóra hasonlít, amely fizikai védelmet biztosít mindenfajta behatolás ellen.

Ugye, abban egyetértünk, hogy ez a két dolog nem egyeztethető össze. A páncélozott, megfeszített test elzsibbad az állandó szorítástól, érzéketlenné válik, hogy sérülékenységét óvja, miközben egyre távolabb kerül az öröm befogadásától egy szerető kéz által.

A szomatikus terápia a testből kiindulva, különböző módszerekkel oldja a feszültséget és “érzékenyíti” az idegrendszert, hogy a páncéltól megszabadulva átélhessük azt, amire vágyunk.

– P. M.

Akarsz végre érezni?
Várlak szomatikus terápiára egyedül, a társaddal, vagy csoportban.

Ölelés: Lívia♥